SPORTOLJ MINDEN NAP!

Hívjon minket:
Szolárium

A napbarnított bőrszín divatját, amely ma már az egészség, szépség és jólét szimbóluma, még Coco Chanel teremtette meg a '20-as években. Ma már eljutottunk oda, hogy azt mondjuk, -hol vannak már azok a készülékek, amelyekben 20-30 percet kellett eltölteni, és bőrszínünk sokszor a főtt rákéhoz hasonlított az áhított barnaság helyett?

 

 

A legmodernebb, nagy teljesítményű 'szendvicságyakban' 3-6 perc bőven elegendő, hogy testünk egyenletes bronzbarna színt kapjon. De a szoláriumozásnak is megvan a tudománya, máskülönben többet ártunk, mint használunk vele.
Készülékeink tökéletesen helyettesítik a napfényt, a csövek ugyanolyan UVA és UVB sugárzást hoznak létre, mint a nap, ezért a szoláriumot rendszeresen látogatók védettebbek az erős tavaszi és nyári napfénnyel szemben.
A legújabb kutatási eredmények arról számolnak be, hogy a szolárium normalizálja a magas vérnyomást, csökkenti a magas koleszterinértéket, jó közérzetet teremt, és emellett a testben D3 vitamin is képződik, amely védelmet nyújt a csontritkulás ellen. Sőt, hat-hét rendszeres szoláriumozás után a fizikai teljesítőképesség is nagyobb. Ráadásul a barna bőrszín karcsúsít, és nem válnak olyan szembetűnővé a bőr egyenetlenségei - például a narancsbőr - mint hófehér szín esetén.
Aki az egészség megőrzése és a jó közérzet végett fekszik a szoláriumba, annak elegendő hetente egy alkalom. Azok, akik barnák szeretnének lenni, és most készülnek először a szoláriumba, kezdjenek a legalacsonyabb idővel (ez a napágy teljesítményétől függően 3 perc!). Az első és második napozás között hagyjunk ki egy napot, majd a harmadiktól az ötödikig minden nap látogathatjuk a szalont, ezután a kívánt szín megtartásához már elég hetente egy alkalom.

 

  • Aranyszabály Szoláriumozás előtt radírozzuk le a bőrt, így gyorsabban barnulhatunk! A sminket távolítsuk el és a szemre helyezzünk vizes vattát. Aki antibiotikumot, fényre érzékeny gyógyszert szed, vagy akinek gyulladás van a szervezetében, az kerülje a napstúdiót.
    Szoláriumozás után gondoskodjunk megfelelő bőrápolásról, az erőteljesen hidratáló hatású készítmények nedvességgel töltik fel a bőrt, és helyreállítják nedvességsorompóját is.